Emoties lopen hoog op bij vreedzaam protest Oostvaardersplassen

VideoRuim tweehonderd boze actievoerders hebben zondagmiddag in Lelystad vreedzaam gedemonstreerd tegen het voerbeleid in de Oostvaardersplassen. Toch dreigen ze met hardere acties. ,,De emoties lopen hoog op, ik kan geen vreedzame acties meer garanderen.”

Met een theatraal gebaar knielt actieleider Bas Metzemaekers neer op de stoep voor het provinciehuis in Lelystad. Voor hem staat de Flevolandse gedeputeerde Harold Hofstra er onwennig bij. Met zijn smeekbede probeert Metzemaekers de politicus te overtuigen om een einde te maken aan het onnodige lijden van de grote grazers in natuurgebied Oostvaardersplassen. Een lange stoet auto’s trekt intussen al toeterend voorbij. Uit de ramen hangen spandoeken met teksten als ‘OVP weg ermee!’.

  1. Ontluikende liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal
    PREMIUM

    Ontluiken­de liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal

    De tijd van flirten is voorbij als de deuren van ziekenhuis St Jansdal Lelystad om elf uur wijd openzwaaien voor de open dag. Een flinke rij nieuwsgierige bezoekers schuifelt binnen om te zien hoe hun oude MC Zuiderzee de St Jansdal-look heeft gekregen. Ruim drieduizend bezoekers namen pakten de gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. De ontluikende liefde krijgt duidelijk een kans, al doen de letters boven de ingang nog wat onwennig aan.

Flevoland