Volledig scherm
PREMIUM
Slager Herman ter Weele ,,Edelherten zijn heel lastig te raken, daar ben je echt wel even zoet mee.” © Hans van de Vlekkert

Mission Impossible dreigt voor Staatsbosbeheer

In een paar weken tijd in een gigantisch moeras 1800 edelherten moeten afschieten. Zonder de hulp van kunstlicht en auto’s. Met een waslijst aan regels en mogelijk woedende actievoerders langs het hek. Ga er maar aan staan. En welke slager durft het aan om het emotioneel beladen vlees in zijn vitrine te leggen? Als afschot van de rechter mag, wacht Staatsbosbeheer een enorme uitdaging.

De rechter bepaalt over iets meer dan een week over het lot van de volgens de provincie Flevoland overtallige 1800 edelherten in de Oostvaardersplassen. Als afschieten mag, moet dit nog voor januari klaar gebeuren. Het gebied krijgt dan de broodnodige rust waardoor de volledig kaalgevreten graslanden kunnen herstellen. Staatsbosbeheer wil nog niets kwijt over hoe het afschieten van de herten in zijn werk zal gaan. Maar het op tijd afschieten lijkt een onmogelijke opgave. 

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Flevoland