Volledig scherm
PREMIUM
Commissaris van de Koning, Leen Verbeek © Vakfoto Van Der Beek

‘Op het oude land denken ze wat bekrompener’

Oostvaardersplassen, Lelystad Airport, bestuurscrisis. De hoofdpijndossiers rijgen zich in Flevoland aaneen. Maar commissaris van de Koning Leen Verbeek, slaapt er geen minuut minder om. ,,Als het allemaal van een leien dakje ging, had ik ook wel winkelbediende kunnen worden.’’ Een interview over de heikele kwesties. 

Commissaris van de Koning Leen Verbeek maak je niet gek. Hij constateert in zijn werkkamer in het provinciehuis in Lelystad opgewekt dat hij een avontuurlijke baan heeft. ,,Ik schep er ook altijd over op in de familie. Ik heb een lange bestuurlijke loopbaan en hoofdpijndossiers zijn nooit een reden eruit te stappen. Ik kan het ook relativeren.’’ 

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Flevoland