Partij voor de Dieren moet het kort houden op Lelystad Airport

video,,Zielig!’’ Deze bezoeker van de drukbezochte infodag op Lelystad Airport moet niks hebben van de actie van de Partij voor de Dieren bij de nieuwe terminal. 

Een kort protest trouwens. De partij heeft zich vooraf niet aangemeld en wordt zaterdagmorgen al snel verzocht het luchthaventerrein te verlaten. In de tussentijd delen onder anderen Tweede Kamerlid Lammert van Raan (met zonnebril) en Leonie Vestering, fractievoorzitter in Provinciale Staten (pal naast hem), ‘safety cards’ uit aan bezoekers. Om te wijzen op de 'schadelijke gevolgen’ van het vliegveld op de natuurgebieden in de omgeving. ,,De Oostvaardersplassen liggen maar 6 kilometer verder’’, zegt Vestering. Van Raan heeft het over de ‘absurde procedures’.

De meeste passanten weigeren de flyers. Er klinken afkeurende reacties. Dit zijn voorstanders van de uitbreiding van Lelystad Airport. Honderden mensen komen af op de infodag in de terminal die in het teken staat van innovatie en duurzaamheid. Ze krijgen een voorproefje te zien van de elektrische bus die tussen het vliegveld en station Lelystad gaat pendelen en de zelfrijdende karretjes die straks de bagage vervoeren. Technasium-leerlingen laten een maquette zien van een monorail die ze hebben bedacht. Een snelle manier om van luchthaven naar station en Batavia Stad te gaan. 

Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel
Volledig scherm
© ANP

Flevoland