Volledig scherm
Konikpaarden in de Oostvaardersplassen. © Foto Freddy Schinkel

Politiek moet snel terug van vakantie vanwege wachtende koniks in Oostvaardersplassen

De vakantie van Provinciale Staten in Flevoland wordt ingekort voor een ingelaste vergadering over de konikpaarden in de Oostvaardersplassen. 

Deze vergadering is aangevraagd door Forum voor Democratie, Partij voor de Dieren en Partij voor de Vrijheid. Volgens die eerste twee kan de provincie ‘blijkbaar zelf geen toezicht meer houden op de wijze waarop Staatsbosbeheer voor haar dieren zorgt. Dit betreft met name - doch niet uitsluitend - de Konikpaarden die verblijven in de door SBB opgestelde paardenkraal’.

Kritiek

Zo’n 150 koninkpaarden staan in een zogeheten vangweide in de Oostvaardersplassen, in afwachting van transport naar Wit-Rusland. Van meerdere kanten is er kritiek op het gebrek aan beschutting. Dat was eerder deze week al reden voor Partij voor de Dieren en Forum voor Democratie om aangifte te doen tegen Staatsbosbeheer.  

De extra Statenvergadering vindt woensdag 31 juli plaats (18.00 uur). 

  1. Stranden, hotels en vermaakscentra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken
    PREMIUM

    Stranden, hotels en vermaaks­cen­tra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken

    Doorgroeien van tachtig- naar honderdduizend inwoners en van drie naar vijf miljoen toeristen per jaar. Om die ambitie waar te kunnen maken heeft Lelystad een Kustvisie ontwikkeld, die de stad moet neerzetten als een aantrekkelijke kustplaats en ‘hoofdstad van de nieuwe natuur’. De nieuwe visie beschrijft hoe de kust tussen Oostvaardersplassen en Máximacentrale zich tot 2030 moet ontwikkelen.

Flevoland