De eerste 50 konikpaarden gaan op transport naar een natuurgebied in Wit-Rusland.
Volledig scherm
De eerste 50 konikpaarden gaan op transport naar een natuurgebied in Wit-Rusland. © ANP

Transport konikpaarden Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland gestart, eerste 50 paarden onderweg

Het transport van 150 konikpaarden naar Wit-Rusland is vrijdag na wekenlang uitstel eindelijk begonnen. De eerste vijftig paarden zijn in de vrachtwagens geladen en onderweg.  Morgen arriveren ze op hun nieuwe bestemming, meldt Staatsbosbeheer.

 1. Flevoland grijpt niet in na verhit spoeddebat Oostvaardersplassen: ‘Konikpaarden zijn in goede conditie’

  Flevoland grijpt niet in na verhit spoeddebat Oostvaar­ders­plas­sen: ‘Konikpaar­den zijn in goede conditie’

  Statenleden onderbraken woensdag hun zomerreces en verlieten strand, camping en tuin om over de 150 konikpaarden in de Oostvaardersplassen te vergaderen. Die zouden flink te lijden hebben onder de hitte. Vervangend gedeputeerde Jop Fackeldey houdt echter voet bij stuk en stelt dat de paarden in goede conditie zijn. De provincie is volgens hem bovendien formeel niet verantwoordelijk.
 2. Lelystadse winkelier zamelt geld in voor overvalbestendige kassa
  PREMIUM

  Lelystadse winkelier zamelt geld in voor overvalbe­sten­di­ge kassa

  Na vijf overvallen op zijn Primera-winkels in Lelystad is Ronald Riecker er helemaal klaar mee. Van alles heeft hij al geprobeerd om overvallers schrik aan te jagen. Maar camera’s, dna-spray, kluis met tijdslot, mistgenerator, niets lijkt te helpen. Een overval-proof kassasysteem moet nu uitkomst brengen. Riecker is een inzamelingsactie begonnen om er eentje te kunnen kopen, want het geld ervoor heeft hij niet meer.

Flevoland