Verrassend veel animo voor hertenvlees Oostvaardersplassen: ‘tijdelijk uitverkocht’

videoDe vleespakketten met hertenvlees van de afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen is ‘verrassend’ populair. Binnen twee uur nadat de verkoop startte via koopeenhert.nl waren de eerste 85 herten uitverkocht.

Dat betekent dat 850 pakketten van of twee of vier kilo hertenvlees zijn verkocht. ,,We wisten vooraf al wel dat er animo was", aldus Marcel van Dun van Staatsbosbeheer. ,,Een honderdtal mensen had al aangegeven heel geïnteresseerd te zijn.”

Vleesliefhebbers die nu achter het net vissen hoeven echter niet lang te wachten. ,,Er komt dagelijks nieuwe aanvoer", aldus Van Dun.

Er worden in totaal 1800 edelherten geschoten in de Oostvaardersplassen. Van daaruit gaan ze naar poelier Pieter van Meel in Amsterdam die voor de verwerking van het vlees zorg draagt. Pas na een medische check door een vee-arts van de NVWA wordt het vlees van de herten verwerkt en door horecabedrijven, lokale poeliers en via koopeenhert.nl aan de consument geleverd. Ook de Voedselbanken worden bevoorraad. Er zal in totaal 2000 kilo vlees via de Voedselbanken aan armlastigere gezinnen worden geleverd, deels vers, deels vanuit de vriezer.

Volledig scherm
De vleespakketten met hertenvlees van de afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen is 'verrassend’ populair. © Foto Freddy Schinkel
 1. Patiëntenstop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven
  PREMIUM

  Patiënten­stop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven

  Reumapatiënten kunnen vanaf 1 maart weer terecht in de Emmeloordse polikliniek van het Antonius Ziekenhuis. Door een nieuwe samenwerking met de maatschap Fryske Reumatologen kan de patiëntenstop die sinds vorig jaar zomer gold voor reumatologie in alle vestigingen van Antonius worden opgeheven. Verwacht wordt dat de wachttijd hierdoor binnen afzienbare tijd weer kan zijn teruggebracht onder de norm van vier weken, zo heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.
 2. Strijdlustig Museum Nagele blijft hopen op erkenning
  PREMIUM

  Strijdlus­tig Museum Nagele blijft hopen op erkenning

  Vanuit de hele wereld komen architectuurstudenten, onderzoekers en ‘gewone’ belangstellenden naar Nagele om daar te zien hoe in de jaren 50 is geprobeerd de ‘maakbare samenleving’ te vertalen in de opzet van een compleet dorp. Museum Nagele houdt al twintig jaar die bijzondere geschiedenis met succes levendig. Maar tot frustratie van het museumbestuur is de erkenning daarvoor in de eigen gemeente ver te zoeken. „Eigenlijk willen ze het liefst dat we onszelf opheffen en de spullen verhuizen naar Schokland.”
 3. Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur
  PREMIUM
  Video

  Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur

  Het zijn onzekere tijden voor stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’ uit Emmeloord. De groep vrijwilligers voorziet 167 gezinnen en alleenstaanden van voedsel, omdat zij om verschillende redenen niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Dit werk wordt al bijna drie jaar vanuit het huis van de voorzitter gedaan, maar van de gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus moet dat binnenkort afgelopen zijn. Een nieuwe locatie vinden blijkt echter zeer moeilijk en de tijd begint te dringen. Als er geen nieuw pand gevonden wordt, lijkt het einde verhaal voor de stichting en staat de voorzitter mogelijk op straat. ,,Ik heb geen tranen meer over.”

Flevoland