Volledig scherm
De schedel van een edelhert in de Oostvaardersplassen. © ANP

Wat moet er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Vul de enquête in

enquêteDe Stentor wil weten wat u vindt  van het omstreden natuurgebied de Oostvaardersplassen; we voeren daarom een enquête onder lezers uit. 

Het Flevolandse moerasgebied was afgelopen maanden het toneel van een felle strijd. Aan de ene kant mensen die, zoals ooit afgesproken, de natuur in het gebied haar gang willen laten gaan. Aan de andere kant een groeiende groep van boze burgers die het onacceptabel vinden dat jaarlijks duizenden grote grazers -edelherten, Konikpaarden, Heckrunderen- er omkomen, mede vanwege een gebrek aan voedsel. De spanningen liepen zo hoog op dat boswachters en bestuurders bedreigd werden en demonstranten die de dieren wilden bijvoeren werden aangehouden.

Op 25 april presenteerde de commissie-Van Geel een plan om het aantal grote grazers in het internationaal belangrijke vogelgebied bij Lelystad actief te beperken. Het moet ervoor zorgen dat de grazers straks in de winter voldoende te eten hebben; afschot van gezonde dieren is daarbij een optie. Voor de zomer valt er een besluit over de toekomst van de plassen. 

Klik hier voor de enquête of ga naar destentor.nl/oostvaardersplassen

Flevoland