Volledig scherm
Het Rodetorenplein kleurt oranje © Ewoud ten Kleij

Applaus op het Rodetorenplein na verloren finale

updateNa afloop van de verloren WK-finale klonk een bescheiden applaus op het Rodetorenplein in Zwolle waar enkele duizenden mensen de wedstrijd van Nederland tegen de Verenigde Staten samen hadden gezien. Daarna liep het plein langzaam leeg.  

Volledig scherm
Team Oranjebus uit Steenwijk was naar Zwolle gekomen om de wedstrijd te volgen. © Ewoud ten Kleij

Voor vijf uur was het plein langzaam volgelopen met supporters van de Oranje leeuwinnen. Team Oranjebus uit Steenwijk vond Lyon wat ver, en was naar Zwolle gereden voor de finale. Met z’n negenen reizen ze al jaren naar wedstrijden van Oranje.

Volledig scherm
Vanuit alle richtingen kwamen de mensen naar het Rodetorenplein. © Ewoud ten Kleij

De wedstrijd kon worden bekeken op een groot beeldscherm. Organisator Hendrik Karabagias was blij dat de gemeente zo snel had meegewerkt aan de vergunning. Op het plein stonden ook straalwagens van televisiezenders. Het Zwolse Rodetorenplein was in de pauze ook even te zien op televisie. 

Iedereen zag hoe de penalty er in ging, maar de hoop was nog niet vervlogen. Na de 2-0 werd het al wat lastiger om nog te geloven in een goede afloop. 

Volledig scherm
Oranjefans op het plein. © Ewoud ten Kleij
  1. ‘Hennephuurder’ wint rechtszaak en kan zich weer inschrijven voor woning in Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wint rechtszaak en kan zich weer inschrij­ven voor woning in Zwolle

    Woningstichting SWZ heeft ‘onzorgvuldig gecommuniceerd’ over het huurverbod van Zwollenaar A.G., stelt de rechter. De man mocht twee jaar lang geen woning huren, nadat hij was betrapt op een hennepkwekerij. Hoewel SWZ meende dat het verbod pas inging op 1 oktober 2017, toen G. zijn huis verliet, kreeg de man eerder een automatische mail waarin de datum van 1 maart stond. Hij eiste deze week dat hij zich alweer kon inschrijven voor een huurwoning en krijgt nu gelijk van de rechter.

In samenwerking met indebuurt Zwolle