Dit is de Oranje Leeuwin uit Olst met dat typerende knotje: ze hoopt op doorbraak op het WK

videoZe groeide op in Olst, waar ze speelde voor SC Overwetering. Woonde in Hengelo, toen ze voor FC Twente speelde. Twee jaar geleden stak voetbalinternational Danique Kerkdijk (23) het Kanaal over. De Stentor zocht haar in de aanloop naar het WK voor vrouwen op in het Engelse Bristol en sprak met haar over familie, eenzaamheid, Oranje, het knotje voor oma en haar toekomst.

Ze doet met een grote glimlach de deur open van haar tussenwoning aan Woodstreet in Bristol-Noord. Trainingspak van de club aan, de haren strak achterover gekamd en vastgezet in een blonde knot. Ze heeft er net een pittige training op zitten, de rode blos op de wangen verraadt nog de inspanningen van even eerder. 

 1. Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauffeur van Salland
  PREMIUM

  Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauf­feur van Salland

  Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripelbier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.
 2. Sluiting basisschool is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek
  PREMIUM

  Sluiting basis­school is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek

  Na 102 jaar moet de St. Aloysiusschool in Boskamp sluiten. Na de kerstvakantie verhuizen de leerlingen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul. Dit heeft het schoolbestuur dinsdagavond aan vele tientallen ouders meegedeeld tijdens een met emoties overladen bijeenkomst. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat en de luchtkwaliteit is onvoldoende. Sluiting is de enige optie, aldus het bestuur. Een aantal ouders weigert zich hierbij neer te leggen.

Salland