Volledig scherm
Kerkplein Ommen © Ardesch Fotografie

Kerkplein Ommen vol met Oranjekijkers

Het Kerkplein in Ommen is een grote tribune geworden, waar de supporters de wedstrijd tegen de Verenigde Staten volgen. 

Net zoals op die bewuste augustus dag twee jaar geleden, waarbij het Nederlands elftal het EK Vrouwenvoetbal won, kijken Ommenaren op het Kerkplein naar de finalewedstrijd van een voetbaltoernooi. 

Op de hoek van het plein voor Café de Herberg en Grand Café Jipp is een groot digitaal scherm geplaatst. Een paar honderd toeschouwers kijken hier de finale van het WK.

 1. Cultuurhistorisch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden
  PREMIUM

  Cultuurhis­to­risch Centrum Ommen krijgt nieuwbouw en moet ‘parel van het Vechtdal’ worden

  De droom om één gezamenlijk onderkomen voor de geschiedenis en de streekcultuur van Ommen te realiseren komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen rond en aangeboden aan de gemeenteraad. Het gebouw bij de oude molen Den Oordt wordt platgegooid en eind volgend jaar moet er een nieuw gebouw komen voor het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO), de Historische Vereniging en het Toeristen Informatie Punt.
 1. Drugskoper voor vriendenclub krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’
  PREMIUM

  Drugskoper voor vrienden­club krijgt celstraf: ‘maar dealen deed ik niet’

  De 38-jarige Bernardus van den A. kocht en vervoerde voor zichzelf en zijn vrienden cocaïne, amfetamine en GHB, en had een neppistool bij zich om eventuele belagers af te schrikken. Maar aan grootschalige handel in harddrugs, waar het openbaar ministerie hem van verdacht, deed de geboren Kampenaar naar eigen zeggen beslist niet. De rechter gaf hem voor dat laatste dan wel het voordeel van de twijfel, toch moet hij de gevangenis in. ,,De hoeveelheden drugs zijn een celstraf waard.”

Vechtdal