Volledig scherm
Desiree van Lunteren. © BSR Agency

Nederlaag Leeuwinnen trekt 5,5 miljoen kijkers naar NPO 1

Het mocht dan niet helemaal de uitslag zijn waar we op hoopten, tv-kijkend Nederland zat wél massaal klaar voor de beslissende eindwedstrijd tussen Oranje en de Verenigde Staten op het WK Vrouwenvoetbal: 5,5 miljoen kijkers. 

Daarmee is het de meest bekeken vrouwenvoetbalwedstrijd in de Nederlandse tv-geschiedenis. De halve finale van de Oranjedames tegen Zweden scoorde woensdag 5 miljoen kijkers. De door Nederland gewonnen finale van het EK Vrouwenvoetbal in 2017 wist toen 4,1 miljoen kijkers te boeien.

De eerste en tweede plek van de dagelijkse kijkcijfer top 25 van gisteren zijn gereserveerd voor respectievelijk de wedstrijd (5.481.000 kijkers) en de huldiging (4.982.000 kijkers). De derde positie is bezet door Studio France met nog eens 2.796.000 kijkers. 

Ook daarnaast doet de NOS goede zaken: het NOS Journaal van 20.00 uur trok 2.561.000 kijkers, goed voor een vierde plek in de kijkcijferlijst. Tussen Kunst en Kitsch maakt de top vijf af met 1.694.000 kijkers. 

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.