Voetbal-analfabeet en fan bewondert Danique op groot scherm

videoOranje is weer van de partij op het WK-voetbal. Wat is er mooier dan samen de WK-duels van de Leeuwinnen op een groot scherm te bekijken, zoals in Olst? ,,Ik ben eigenlijk een voetbal-analfabeet. Maar wel fan van Danique Kerkdijk.’’

De spanning, gevolgd door een zucht. Vier minuten blessuretijd erbij. Dan is er nog hoop. Hoop op die ene bevrijdende treffer voor de Leeuwinnen op het wereldkampioenschap voetbal in het Franse Le Havre. En dan valt die goal! ,,Oh, wat heerlijk’’, schreeuwen Carla Leurink en Harry van de Loosdrecht het van genot uit.

 1. Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauffeur van Salland
  PREMIUM

  Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauf­feur van Salland

  Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripelbier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.
 2. Sluiting basisschool is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek
  PREMIUM

  Sluiting basis­school is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek

  Na 102 jaar moet de St. Aloysiusschool in Boskamp sluiten. Na de kerstvakantie verhuizen de leerlingen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul. Dit heeft het schoolbestuur dinsdagavond aan vele tientallen ouders meegedeeld tijdens een met emoties overladen bijeenkomst. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat en de luchtkwaliteit is onvoldoende. Sluiting is de enige optie, aldus het bestuur. Een aantal ouders weigert zich hierbij neer te leggen.

Salland