Hulpverleners maken zich geen zorgen over de jaarwisseling in en rond Lelystad.
Volledig scherm
Hulpverleners maken zich geen zorgen over de jaarwisseling in en rond Lelystad. © ANP XTRA

Hulpdiensten ook in Lelystad klaar voor jaarwisseling

De recente sluiting van de spoedeisende eerste hulp in Lelystad is voor de hulpdiensten in en rond Flevoland geen aanleiding om tijdens de jaarwisseling extra maatregelen te treffen. Volgens de betrokken hulpverleners zijn bestaande afspraken voldoende om een goede zorg te kunnen garanderen.

De GGD heeft sinds de sluiting van de hulppost in het ziekenhuis al extra ambulances paraat in Lelystad en op Urk. ,,Tijdens de jaarwisseling hebben we daarnaast altijd extra auto’s in dienst. Die worden ingezet waar extra vraag is. Dat is een heel dynamisch proces; we zijn in de oudejaarsnacht continu aan het schuiven met ambulances”, aldus een woordvoerder van de GGD in Flevoland.

Extra arts

De huisartsenpost in Lelystad kan sinds het faillissement van het ziekenhuis beschikken over een extra arts voor spoedeisende hulp. Die is er ook in de oudejaarsnacht. ,,Andere aanpassingen zijn niet nodig”, aldus een woordvoerster van huisartsenorganisatie Medrie. ,,Mocht er sprake zijn van ernstig vuurwerkletsel, dan moeten patiënten sowieso door naar een ziekenhuis.”

Rustig

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk, dat binnenkort de ziekenhuiszorg in Lelystad overneemt, treft evenmin extra maatregelen vanwege het ontbreken van spoedeisende eerste hulp in de nachtelijke uren in Lelystad. De eigen post voor spoedhulp is normaal bezet, maar extra personeel kan worden opgeroepen als dat nodig is. Tijdens de vorige jaarwisseling bleef het erg rustig, aldus een woordvoerster.

Flevoland