Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaren Jeroen en Heleen Kiewiet (links) en chefkok Simon Vis van De Tippe in Vledder. © Pedro Sluiter Foto

Creatieve keuken in De Tippe

Over de TongIn het Drentse esdorp Vledder baten Jeroen en Heleen Kiewiet sinds 2007 hun café-restaurant De Tippe uit in het gebouw dat ooit buurthuis was. En niet onverdienstelijk. Chefkok Simon Vis is een creatief brein in de keuken.

Mijn tafelgenoot en ik hebben onze voor- en hoofdgerechten al besteld als we besluiten toch nog een broodplankje vooraf te nemen. Die komt tegelijk met een amuse. Het verse brood wordt begeleid door een zelf gemaakte aïoli, een zachte geitenkaasmousse en een tomaten-paprikasalsa. De amuse oogt fragiel. Panna cotta van komkommer, mousse van ham en een krokantje van streekkazen en pijnboompit. Bam! Vergeet dat fragiel maar, de mousse is hoog op smaak, de panna cotta een lekker lichte tegenhanger. Dit voorproefje belooft wat voor de rest van ons diner.