Meer samenhang maakt van restaurant Silver in Lelystad goud
Tegenover station Lelystad zit restaurant Silver. In een kantoorpand met veel glazen ruiten is het restaurant binnen warm, comfortabel en enigszins klassiek ingericht. Chefkok Roy Kramer (22) kookt er op best hoog niveau.
Delen per e-mail
Mijn tafelgast, Jeroen Idzinga, is op het laatste moment ingevlogen als invaller. Hij werkte voorheen onder andere bij De Havixhorst en was jarenlang gastheer en sommelier bij De Echoput, waar ook mijn andere vaste tafelgast Theus de Kok lang werkte. We hebben allebei de website en menu online bekeken, maar kennen het restaurant niet. Het wordt door Lekker tot een van de weinige culinaire pareltjes in Flevoland bestempeld, dus dat schept verwachtingen. Als we langsrijden op zoek naar een parkeerplek zien we witgedekte tafels in een niet heel vol restaurant deze zaterdag.
Verder in het nieuws
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde-pompoenrollade
Deze pompoenrollade steelt de show als vegan centerpiece, maar doet het ook goed als feestelijk groentebijgerecht. Serveer hem in zijn geheel en snijd ’m pas op tafel aan. -
PREMIUM
Over de Tong + Video Lekker wild eten bij Novice in Vierhouten
Restaurant-bistro Novice zit in een 176 (!) jaar oude boerderij in Vierhouten, waarbij het restaurant in het oudste deel zit. Een klassieke kaart, met een wildkaart on the side. Niet onverdienstelijk. -
De Meilandjes hebben vanaf vandaag een eigen wijncollectie
De familie Meiland kan vanaf vandaag officieel nippen van haar eigen wijn. De populaire televisiesterren hebben hun eigen druivennat La famille Meiland gelanceerd. -
Koken & Eten Klaar voor Heel Holland Bakt? Test hier je kennis
Komende zondag komt de eerste aflevering van het zevende seizoen van Heel Holland Bakt eindelijk weer op tv. Ben jij goed voorbereid? Doe de test en maak kans op een bijzonder diner. -
Koken & eten Deze 5 topapparaten besparen je veel werk in de keuken
Heb je flink wat etentjes gepland voor het einde van het jaar en sta je erop om dan zelf veel te koken en bakken? Leuk, maar wel arbeidsintensief. Met dank aan deze ‘keukenrobots’ bespaar je jezelf veel werk.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasteitjes met kipragout
Dé ingrediënten voor deze klassieke ragout zijn malse kippenpoten en saus van boter, bloem en bouillon. En omdat het kerst is: ook slagroom. Dat maakt ’m extra lekker. -
PREMIUM
Slager Arend pleit voor minder vlees: ‘Ik eet drie keer per week vegetarisch’
Arend ten Wolde (33) is slager, maar pleit toch voor minder vlees op het menu. Zelf eet hij drie keer per week vegetarisch. ‘Er moet iets veranderen.’ -
Koken & eten Dit zijn de beste bakboeken van 2019 (volgens de experts)
Er kwamen dit jaar genoeg nieuwe bakboeken uit, maar welke zijn echt de moeite van het kopen waard? Experts en andere veelbakkers vertellen over hun favorieten van 2019.