Volledig scherm
PREMIUM
Manager Thomas Brandsma (vlnr), chef-kok Walter de Bruin en assistent-manager Cristian Turo van St. Tropez in Deventer. © FOTO HISSINK

Nog nèt niet 'formidable'

Over de TongAls je in grote neonletters 'Formidable' op de muur achter je bar hebt staan, heb je natuurlijk wel wat waar te maken. Gastrolounge St. Tropez in Deventer stelt wat eten betreft zeker niet teleur, nu nog de puntjes op de i om van een 'très bien' een 'formidable' te maken.

We wanen ons zowaar in een chic Frans oord als we het restaurant aan de Brink in Deventer binnenlopen. Franse chansons schallen door de luidspreker, net luid genoeg om indruk te maken en toch op een aangenaam geluidsniveau om nog een gesprek te kunnen voeren. Het is vrijdag en het restaurant zit bommetje vol. Mijn tafelgenote en ik krijgen een hoge tafel aan de bar en worden half in het Nederlands, half in het Engels bediend door een vriendelijke ober. Het zorgt voor dat kleine internationale tintje dat het restaurant ook wil uitstralen. Ze hebben meer personeel in dienst van buitenlandse komaf, studenten van Saxion of, in dit geval, Hongaarse broers die in Nederland zijn komen werken.