Volledig scherm
Overval op Kruidvat in Apeldoorn. © Jeroen Pol.

Aangehouden verdachte (30) van overvallen in Apeldoorn zit nog vast

De 30-jarige man die is aangehouden op verdenking van het plegen van vijf overvallen in Apeldoorn, zit nog vast. Het is sindsdien rustig in de stad, na zijn aanhouding werd geen enkele gewapende overval meer gepleegd in Apeldoorn. 

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zondag 24 juni in Amsterdam aangehouden. De rechter-commissaris besloot op 27 juni hem voor veertien dagen vast te houden, volgende week wordt opnieuw gekeken of de voorlopige hechtenis van de man wordt verlengd.

Hij wordt verdacht van het plegen van vijf gewapende overvallen in anderhalf week tijd. De overvallen werden op klaarlichte dag gepleegd in winkels als de Wibra, Kruidvat en de Trekpleister. De politie deelde duidelijke beelden van de overvallen, waarna hij uiteindelijk in Amsterdam kon worden aangehouden. 

  1. Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoornse (38) die haar kinderen om het leven bracht
    PREMIUM

    Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoorn­se (38) die haar kinderen om het leven bracht

    Een deskundige die nog niet eerder betrokken is geweest bij de zaak van Aurélie V. moet opnieuw kijken naar de mogelijke invloed van een antidepressivum op het gedrag van de vrouw. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in een tussenvonnis besloten. De Apeldoornse vrouw werd in maart 2016 veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het om het leven brengen van haar twee kinderen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn