Volledig scherm
Het leven ging vrijdagmiddag al snel weer door op het winkelcentrum in de wijk Kerschoten. © Johannes Rutgers

Brutale overval in Apeldoorn ontgaat weer bijna iedereen

De vijfde overval in Apeldoorn in korte tijd is al net zo brutaal als de vorige. Dit keer slaat een man midden op de middag toe in de Trekpleister op winkelcentrum Mercatorplein. 

De melding van de overval kwam om 15.10 uur binnen, aldus een politiewoordvoerder, die vrijdag aan het eind van de middag nog niets kan melden over het eventuele gebruik van een wapen, of over buit.

Niet opgevallen

Wat ter plekke duidelijk wordt, is dat de overval weliswaar midden op een winkelcentrum is gepleegd, maar buiten de zaak niet is opgevallen. Zelfs ondernemers recht tegenover en naast de Trekpleister is het ontgaan.
Winkelend publiek reageert vooral verbaasd op de dichte deur met agenten erachter - om daarna weer door te gaan met boodschappen doen. 

Bij de viszaak op de hoek wordt het volgende harinkje besteld; vermoedelijk door iemand die geen idee heeft hoe heftig het twintig meter verderop is geweest. De hele situatie is bijna surrealistisch.

Briefje op de deur

Alleen een briefje op de winkeldeur van de Trekpleister dat iets zegt over 'omstandigheden' maakt duidelijk dat er is iets voorgevallen. Vandaar ook dat een mannelijke bezoeker van het plein niet direct iets vervelends zocht achter de twee politieauto's  iets verderop. ,,Ik zag ze staan en zei nog: ze hebben zeker zin een harinkje.''
Schrik zit er niet in bij de bezoekers van het winkelcentrum.,,Schrik? Nou, meer een diepe zucht'', zegt een familielid van een van de ondernemers. ,,Daar gaan we weer.'' En een 76-jarige buurtbewoonster merkt op: ,,Het gaat eigenlijk al bijna gewoon worden.''

De dader is niet gepakt, ondanks een Burgernet-oproep, meldt de politie vrijdag aan het begin van de avond.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn