Volledig scherm
Maandag werd het Kruidvat aan de Linie in Apeldoorn overvallen, de vierde overval in een week tijd. © Kevin Hagens

CDA pleit voor ad hoc politieteam om winkelovervallen in Apeldoorn aan te pakken

Het CDA in Apeldoorn wil een ad hoc team bij de politie in het leven roepen om actuele criminele activiteiten te kunnen aanpakken. Aanleiding hiervoor zijn de recente overvallen op winkels in de stad. Afgelopen week werden er drie gewapende overvallen en een poging tot een overval gedaan. 

Dat stelt de partij voor in schriftelijke vragen aan de Apeldoornse burgemeester John Berends. De partij vraagt de burgemeester te kijken naar de mogelijkheden om een deel van de extra agenten die Oost Nederland krijgt, in te zetten als ad hoc team.

Binnenkort bespreekt Berends in het Districtelijk Veiligheidsoverleg hoe de 226 extra agenten worden verdeeld over de politieregio Oost - Nederland. De uitbreiding van de nationale politie werd vorige week door minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bekendgemaakt. De politie in Oost - Nederland, dat met capaciteitsproblemen kampt, profiteert met 226 extra agenten stevig van de uitbreiding. 

Het CDA in Apeldoorn  wil graag van de burgemeester weten hoeveel van de 226 extra agenten beschikbaar komt voor Apeldoorn en de dorpen. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn