Volledig scherm
De politie gaf camerabeelden van de overval op de Kruidvat aan de Hofstraat in Apeldoorn. © Bureau Gelderland

Eén tip na uitzending over overvallen Apeldoorn

Het tonen van camerabeelden waarop de recente overval op Kruidvat in Apeldoorn te zien is, heeft de politie één nieuwe tip opgeleverd.

De politie liet via het tv-programma Bureau Gelderland op Omroep Gelderland zien hoe een man de Kruidvat-vestiging aan de Hofstraat overvalt. Op de beelden toont de overvaller eerst een wapen en doet vervolgens een greep in de kassa. Daarna vlucht hij met een handlanger, die buiten staat te wachten, op een omafiets. Kort ervoor werd er ook een poging gedaan om een de nabije Big Bazar te overvallen.

Bruikbaarheid

De politie hoopte via het vrijgegeven van de bewakingsbeeld nieuwe aanwijzingen te ontvangen in het onderzoek naar de reeks van overvallen die Apeldoorn de afgelopen maanden teistert: zes in de laatste twee maanden, waarvan vier (drie en één poging) in de afgelopen week. De uitzending leverde één nieuwe tip op, meldt politiewoordvoerder Nanda Redder. Over de 'inhoud of bruikbaarheid' tip kan ze niets zeggen.

  1. Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoornse (38) die haar kinderen om het leven bracht
    PREMIUM

    Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoorn­se (38) die haar kinderen om het leven bracht

    Een deskundige die nog niet eerder betrokken is geweest bij de zaak van Aurélie V. moet opnieuw kijken naar de mogelijke invloed van een antidepressivum op het gedrag van de vrouw. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in een tussenvonnis besloten. De Apeldoornse vrouw werd in maart 2016 veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het om het leven brengen van haar twee kinderen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn