Volledig scherm
Overvaller Apeldoorn © Politie

'Geen middel schuwen om overvaller te pakken'

Ze zijn blij met de camerabewaking die er nog voor de herfst komt, de ondernemers in winkelcentrum Eglantier in Apeldoorn.  Apeldoornse winkelcentra waren afgelopen tijd meerdere malen doelwit van brutale roofovervallen. „We moeten geen middel schuwen in het opsporen van de dader."

Vrijdagmiddag werd Apeldoorn opnieuw opgeschrikt door een overval. Dit keer was drogisterij Trekpleister aan het Mercatorplein het doelwit. De afgelopen twee maanden werden negen overvallen gepleegd in Apeldoorn. 

De bewakingscamera's, waar de middenstandsclub een jaar geleden al om vroeg, gaan nu eindelijk komen. „Ik heb burgemeester Berends afgelopen dinsdag gesproken en hij heeft beloofd dat we camerabewaking krijgen. Nog voor de dagen korten, rond eind september/begin oktober hangen er negen mobiele camera's op Eglantier," vertelt Jos Diependaal, voorzitter van winkeliersvereniging Eglantier. 

Geen middel schuwen

Op de vraag of hij tevreden is met deze preventiemaatregelen antwoordt Diependaal: „Of het genoeg is weet ik niet. Meer blauw op straat is natuurlijk ook belangrijk. We moeten geen middel schuwen om de veiligheid te waarborgen in onze winkelcentra. 

Volgens Diependaal zit de schrik er goed in bij de ondernemers. „We hebben veel appcontact met elkaar. Iedereen reageert op wat er vanmiddag weer is gebeurd. Het moet niet gekker worden! Hoe stoppen we dit? Wat een lef! Wat bizar! Het zijn allemaal reacties die voorbij komen in de groepsapp."

Foto dader geprint

De ondernemers zijn alert en houden een extra oogje in het zeil. De politie heeft een aantal foto's verspreid van de man die vorige week woensdag een Kruidvat-vestiging aan de Linie overviel. Deze foto ligt bij sommige winkeliers uitgeprint achter de toonbank. Ook wordt de foto veel gedeeld via de app. „Het kan nooit lang meer duren, voordat hij gepakt wordt. Hij staat er zo duidelijk op!"

  1. Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoornse (38) die haar kinderen om het leven bracht
    PREMIUM

    Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoorn­se (38) die haar kinderen om het leven bracht

    Een deskundige die nog niet eerder betrokken is geweest bij de zaak van Aurélie V. moet opnieuw kijken naar de mogelijke invloed van een antidepressivum op het gedrag van de vrouw. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in een tussenvonnis besloten. De Apeldoornse vrouw werd in maart 2016 veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het om het leven brengen van haar twee kinderen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn