Gewapende overval op Kruidvat aan de Linie in Apeldoorn

update | videoHet Kruidvat aan de Linie in Apeldoorn is vlak na het middaguur overvallen. De dader drong rond 12.45 uur de winkel binnen met een wapen. De verdachte is na de overval op de vlucht geslagen. 

De politie heeft het signalement van de vermoedelijke dader verspreid. Het zou gaan om een licht getinte man met een kleine snor en een normaal postuur. Tijdens de overval droeg de verdachte een blauw jack met witte strepen op de schouders, grijze capuchon, zwarte broek en groene schoenen met een witte zool. Mogelijk is de man in het gezelschap van een tweede man.

Het is nog niet duidelijk met welk wapen de overval is gepleegd, ook is niet duidelijk of de dader iets buit heeft weten te maken. 

De politie benadrukt dat mensen die de verdachte of verdachten zien lopen, ze niet zelf moeten benaderen maar de politie moet bellen via 112. 

Weer raak

De overval van vandaag is de vierde in een week tijd. Afgelopen zaterdag was de Wibra in Apeldoorn Zuid het doelwit van een gewapende overval en vorige week woensdag werden twee winkels in het centrum van de stad overvallen. 

Volledig scherm
Politie ter plaatse na een overval op de Kruidvat in Apeldoorn. © Jeroen Pol.
  1. Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoornse (38) die haar kinderen om het leven bracht
    PREMIUM

    Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoorn­se (38) die haar kinderen om het leven bracht

    Een deskundige die nog niet eerder betrokken is geweest bij de zaak van Aurélie V. moet opnieuw kijken naar de mogelijke invloed van een antidepressivum op het gedrag van de vrouw. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in een tussenvonnis besloten. De Apeldoornse vrouw werd in maart 2016 veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het om het leven brengen van haar twee kinderen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn