Volledig scherm
De overval vond plaats op een filiaal van de Wibra aan de Adelaarslaan. © Ginopress

Gewapende overval op Wibra in Apeldoorn naast overvol terras

Een filiaal van de Wibra aan de Adelaarslaan in Apeldoorn is overvallen. De gewapende overvaller is na de overval op de vlucht geslagen. Het is onbekend of de overvaller een buit heeft meegenomen.

In de Adelaarlaan vond op het moment van de overval een braderie plaats. Daarnaast bevond zich op tien meter van de winkel een overvol terras.

De politie heeft een burgernetactie verspreid om de overvaller op te sporen. Dit gebeurde omstreeks 16.25 uur. De overvaller is omstreeks 25 jaar en heeft een lichtgetinte huidskleur en is gevlucht in de richting van de Valkenweg. De man draagt een zwart trainingsjack en een donkere broek.

De politie hoort getuigen en verricht onderzoek rondom de Wibra, Zij roept op om zelf geen actie te ondernemen als u de overvaller ziet. De politie raadt aan om gelijk 112 te bellen. De overvaller is mogelijk nog in het bezit van het vuurwapen.

De overval op de Wibra is de derde overval in drie dagen tijd in Apeldoorn. In het centrum vonden donderdag ook al twee overvallen plaats. 

Volledig scherm
De politie is met drie wagens ter plaatste op de Adelaarslaan in Apeldoorn. © Jeroen Pol
  1. Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoornse (38) die haar kinderen om het leven bracht
    PREMIUM

    Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoorn­se (38) die haar kinderen om het leven bracht

    Een deskundige die nog niet eerder betrokken is geweest bij de zaak van Aurélie V. moet opnieuw kijken naar de mogelijke invloed van een antidepressivum op het gedrag van de vrouw. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in een tussenvonnis besloten. De Apeldoornse vrouw werd in maart 2016 veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het om het leven brengen van haar twee kinderen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn