Man opgepakt voor overval op tankstation in Apeldoorn

VideoEen 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagmiddag opgepakt voor het plegen van de overval op het BP-tankstation in Apeldoorn.

De gewapende overval vond op Koningsdag plaats bij het tankstation aan de Laan van Orden. Die avond kwam rond 20.35 uur een gewapende man het tankstation binnen. Hij wist onder bedreiging van een wapen geld en sigaretten buit te maken.

De 34-jarige man werd herkend door een politieman nadat de beelden van de overvaller intern waren verspreid. Politiewoordvoerder Frank Brouwer laat weten dat de verdachte dinsdagmiddag in Apeldoorn in de boeien is geslagen. Waar dit is gebeurd kan Brouwer niet vertellen. De verdachte zit voorlopig vast.

Reeks

Na de overval op het tankstation, nu bijna twee weken geleden, volgden nog drie gewapende overvallen in Apeldoorn. Een cafetaria, een dierenspeciaalzaak en een vrouw in woning werden overvallen. Voor deze drie andere overvallen is vooralsnog niemand gearresteerd. ,,Je mag natuurlijk van ons aannemen dat wij deze verdachte ook langs de andere overvallen gaan leggen,'' aldus politiewoordvoer Brouwer. 

Volledig scherm
Het tankstation aan de Laan van Orden werd op Koningdag overvallen. © Pim Velthuizen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn