Volledig scherm
Onder meer de Kruidvat aan de Linie in Apeldoorn werd onlangs overvallen. © Kevin Hagens

Opluchting bij ondernemers en burgemeester Apeldoorn na aanhouding

Dat er een verdachte is aangehouden in het onderzoek naar een reeks overvallen in Apeldoorn, zorgt voor opluchting bij ondernemers.

,,We hopen dat de rust nu wederkeert, want iedereen was toch wel wat overstuur'', zegt Jos Diependaal, voorzitter van de Federatie van Apeldoornse Ondernemers (FAO).

Ook burgemeester John Berends spreekt van opluchting. ,,Alhoewel het een verdachte is, en je dus altijd een slag om de arm moet houden of het inderdaad de dader is, is dit een geruststellende gedachte'', geeft Berends via een woordvoerder aan. ,,We zijn ontzettend blij omdat dit door samenwerking tussen inwoners, ondernemers en politie is gelukt.''


Ook de Apeldoornse politiechef Henk Lindt en ondernemers-voorman Diependaal wijzen op die samenwerking.

  1. Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoornse (38) die haar kinderen om het leven bracht
    PREMIUM

    Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoorn­se (38) die haar kinderen om het leven bracht

    Een deskundige die nog niet eerder betrokken is geweest bij de zaak van Aurélie V. moet opnieuw kijken naar de mogelijke invloed van een antidepressivum op het gedrag van de vrouw. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in een tussenvonnis besloten. De Apeldoornse vrouw werd in maart 2016 veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het om het leven brengen van haar twee kinderen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn