Opnieuw een overval in Apeldoorn

update + videoDe politie in Apeldoorn is in verband met een overval op de Trekpleister aan het Mercatorplein zoek naar een licht getinte slanke man. De overval  werd vanmiddag rond 15.30 uur gepleegd. 

Sinds vorige week woensdag wordt Apeldoorn geteisterd door overvallen. Dit is de vijfde in anderhalve week tijd. Eerder werden onder meer een Kruidvat, Big Bazar en de Wibra in Apeldoorn overvallen. De man die nu wordt gezocht draagt zwarte kleding, een zwarte rugtas en schoenen met een witte zool. De overvaller in kwestie is weggereden op een damesfiets met een mandje voorop en een kinderzitje achterop. Mogelijk heeft de fiets groene spatborden. 

Voortvluchtig

Even na zessen is de Burgernetactie beëindigd. De politie zet evenwel de zoektocht naar de voortvluchtige overvaller voort. Hoewel in de overvallenreeks van de afgelopen tijd het signalement van de dader en zijn werkwijze overeen lijkt te komen en ook meer dan eens de overvaller op de fiets wegreed, durft de politie nog geen verband te leggen tussen de voorgaande vier overvallen en die op de Trekpleister van vanmiddag.

Volledig scherm
Een agent binnen in de Trekpleister, achter het bordje 'wegens omstandigheden gesloten'. © Pim Velthuizen Fotografie
Volledig scherm
De Trekpleister aan het Mercatorplein in Apeldoorn is vrijdagmiddag overvallen. Het is de vijfde overval in Apeldoorn in anderhalve week tijd. © Johannes Rutgers

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn