Volledig scherm
De politie verricht sporenonderzoek na de gewapende overval op het tankstation aan de Laan van Orden in Apeldoorn. © Pim Velthuizen

Politie gaat vooralsnog uit van twee verschillende daders bij twee overvallen in Apeldoorn

De politie gaat er vooralsnog vanuit dat er bij de twee overvallen die kort na elkaar in Apeldoorn werden gepleegd, twee verschillende daders zijn betrokken. Op Koningsdag was het BP tankstation aan de Laan van Orden het doelwit, afgelopen dinsdagavond was snackbar het Trefpunt in Apeldoorn Zuid aan de beurt.

,,Het overvallenteam dat onderzoek doet naar beide overvallen, vliegt het onderzoek aan vanuit het idee dat het om twee verschillende daders gaat'', meldt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. ,,Meer nieuwe informatie over de stand van het onderzoek naar de overvallen is er op dit moment niet.'' Ook is niet duidelijk of en hoeveel tips de politie heeft gekregen naar aanleiding van de aandacht voor de overval op het tankstation in een opsporingsprogramma van afgelopen woensdag. 

Nepwapen

Op Koningsdag viel rond 20.35 uur een man met een (nep) vuurwapen het tankstation aan de Laan van Orden binnen. Hij droeg een donkere jas en een zwarte bivakmuts. Na de overval is de dader te voet met zijn buit weggevlucht. 

Ook bij de overval op cafetaria het Trefpunt aan de 1 Wormenseweg in Apeldoorn Zuid wist de overvaller buit te maken. Hij bedreigde rond iets voor elf uur 's avonds een medewerker met een (nep) vuurwapen ging er daarna op de fiets vandoor in de richting van de Laan van Mensenrechten. Volgens de eigenaar van de cafetaria staat de dader 'haarscherp' op beelden van de beveiligingscamera. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn