Volledig scherm
De VDD Apeldoorn vindt dat er flexibel cameratoezicht, zoals hier op archiefbeeld, moet worden ingezet. © ANP

VVD Apeldoorn wil meer flexibel cameratoezicht om overvallers te pakken

Flexibel cameratoezicht moet volgens de VVD Apeldoorn worden ingezet om de dader(s) achter de reeks overvallen te pakken. ,,Een overval met een geringe buit van honderd euro, terwijl een kassière achterblijft met een trauma is vreselijk. Dat mag niet gebeuren'', reageert VVD-fractievoorzitter Jenny Elbertsen.

Elbertsen is van mening dat er nu fors wordt ingezet om de daders in de kraag te vatten. Desondanks pleit zij voor meer flexibel cameratoezicht om de pakkans te vergroten. Daarnaast werken de camera's ook preventief. Elbersen zegt dat de burgemeester John Berends afgelopen jaar na een reeks overvallen vanuit de politiek al toestemming kreeg om flexibel camera's te plaatsen.

Volgens de fractievoorzitter moeten de plekken voor het invoeren van dit flexibele cameratoezicht in goed overleg met de ondernemers worden bepaald. ,,Dit moet met de ondernemers goed worden geïnventariseerd en afgestemd.''

Belofte nakomen

Na de reeks overvallen in 2017 bij onder meer winkelcentrum Eglantier werd cameratoezicht beloofd door burgemeester Berends, liet Jos Diependaal van de Federatie van Apeldoornse Ondernemers eerder optekenen. Een jaar na dato zijn volgens Diependaal de beloofde camera's nog steeds niet geplaatst. Elbertsen stelt dat zij over deze afspraak onvoldoende op de hoogte is, maar vindt dat als deze afspraak is gemaakt dat de belofte moet worden ingelost.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn