Volledig scherm
Overvaller Apeldoorn © Politie

Wie is de overvaller die Apeldoorn teistert?

Wie is de overvaller die Apeldoorn de afgelopen weken teistert? De politie heeft een aantal foto's verspreid van de man die vorige week woensdag een Kruidvat-vestiging aan de Linie overviel.

Vanmiddag werd Apeldoorn opnieuw opgeschrikt door een overval. Dit keer was drogisterij Trekpleister aan het Mercatorplein het slachtoffer. Het was de vijfde overval in anderhalve week. Dit jaar werden er al negen overvallen gepleegd in Apeldoorn. De politie kan nog niet aangeven of er een verband is tussen de overval op de Trekpleister vandaag en de eerdere zaken. Het signalement van de overvaller op het Mercatorplein komt wel overeen met dat van de man die wordt gelinkt aan verschillende andere overvallen.

De politie heeft foto's vrijgegeven van een man die wordt gezocht voor de overvallenreeks in Apeldoorn. De overvaller is duidelijk te zien op bewakingsbeelden gemaakt in de Kruidvat aan de Linie. Deze winkel werd vorige week woensdag overvallen. De bewakingsvideo werd eerder deze week ook al getoond in het opsporingsprogramma Bureau Gelderland.

Fiets

De politie heeft nu een aantal beelden uit de video verspreid. Daarop is een man duidelijk herkenbaar zichtbaar. Hij draagt een donker trainingspak met daaronder een grijze trui met een capuchon. De politie spreekt over licht getinte man van ongeveer 1.80 meter lang. De overvaller bedreigde in het Kruidvat-filiaal de caissière met een wapen en deed vervolgens een greep in de kassa. De man ging vervolgens op de fiets vandoor. Vermoedelijk stond er een tweede verdachte met een tweewieler buiten te wachten.

De man op de bewakingsbeelden wordt in ieder geval ook gelinkt aan overvallen op de Big Bazar aan de Mariastraat en de Kruidvat aan de Hofstraat (beiden op 13 juni).

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn