Zo werd de Kruidvat aan de Hofstraat in Apeldoorn overvallen

VideoCamerabeelden van de overval op de Kruidvat aan de Apeldoornse Hofstraat zijn vrijgegeven. De overval vond woensdag plaats. Kort ervoor werd een poging gedaan om een nabije Big Bazar te overvallen. Beelden van de overval op de Kruidvat waren vanmiddag te zien in het opsporingsprogramma Bureau GLD.

De Big Bazar aan de Mariastraat was afgelopen woensdag het eerste doelwit. Tegen 17.20 uur kwam een man op een fiets naar de winkel toe. De medewerkster van de winkel drukte een overvalknop in toen de overvaller haar bedreigde met een vuurwapen. De man maakte zich vervolgens zonder buit snel uit de voeten. Hij vluchtte in de richting van de Nieuwstraat. Een medewerker van de Big Bazar zette nog de achtervolging in, maar moest die poging uiteindelijk staken.

Handlanger

Amper een half uur na de poging tot overval op de Big Bazar was het weer raak. Een Kruidvat aan de nabije Hofstraat werd overvallen. Rond 17.45 uur deed een man, nadat hij zijn wapen liet zien, een greep in de kassa. Daarna vluchtte hij met een handlanger, die buiten stond te wachten, op een omafiets.

Reeks

Drie dagen na twee overvallen werd een Wibra aan de Adelaarslaan overvallen. Afgelopen maandag werd wederom een Kruidvat overvallen, toen was het filiaal aan de Linie aan de beurt.

Volledig scherm
De Kruidvat aan de Linie in Apeldoorn werd maandag overvallen. © Jeroen Pol.
  1. Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoornse (38) die haar kinderen om het leven bracht
    PREMIUM

    Nieuwe deskundige onderzoekt invloed medicijnen op Apeldoorn­se (38) die haar kinderen om het leven bracht

    Een deskundige die nog niet eerder betrokken is geweest bij de zaak van Aurélie V. moet opnieuw kijken naar de mogelijke invloed van een antidepressivum op het gedrag van de vrouw. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in een tussenvonnis besloten. De Apeldoornse vrouw werd in maart 2016 veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het om het leven brengen van haar twee kinderen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn