Het herstel van zijn enkelblessure loopt voor Bram van Polen voorspoedig. Hij werkt tijdens de eerste training in Mijas nog wel apart van de groep.
Volledig scherm
Het herstel van zijn enkelblessure loopt voor Bram van Polen voorspoedig. Hij werkt tijdens de eerste training in Mijas nog wel apart van de groep. © BSR Agency

Bram van Polen traint apart tijdens eerste ‘opbouwende’ sessie PEC in Andalusië

VIDEOPEC Zwolle heeft maandagmorgen voor het eerst dit jaar getraind in het Zuid-Spaanse Mijas. Tijdens de eerste sessie van het jaarlijkse trainingskamp, waarin de focus op de opbouw lag, werkte aanvoerder Bram van Polen nog apart van de groep.

De complete groep van 27 spelers begon om 10.30 uur aan de warming-up, waarvan stabiliteitsoefeningen de basis vormden. Daar deed Van Polen aan mee. Toen de groep vervolgens in drieën werd gesplitst voor rondo's en een kort passvormpje, zonderde de verdediger zich af om met fysiotherapeut Arjan Louwen verder te werken aan het herstel van zijn enkelblessure. Die revalidatie loopt volgens de club voorspoedig, en als het even meezit sluit de captain deze week nog aan bij de groep.

Jonkies

De selectie schaafde in het zonnige La Cala Resort vervolgens aan de opbouw. waarbij assistent-trainer Gert Peter de Gunst steeds nieuwe patronen aandroeg om al passend achter de defensie van de tegenstander te geraken. Daarbij kwamen Daijiro Chirino (17) en vooral Rav van den Berg (15) en in de schaduwploeg regelmatig aan de bal. De jonkies draaiden vrij moeiteloos mee. Dat kon ook omdat de weerstand en intensiteit tijdens de openingssessie nog niet heel hoog lag. Die wordt in de loop van de week opgevoerd.

Aan het eind van de training nam trainer John Stegeman de aanvallers nog even apart. Mike van Duinen, Vito van Crooij, Dennis Johnsen, Lennart Thy en Reza Ghoochannejhad werkten ieder nog vijf ballen af op doel. Japanners Sai van Wermeskerken en Yuta Nakayama liepen nog wat rondjes, terwijl de fysiektrainers alvast voorbereidingen troffen voor de middagtraining en de eerste spelers de weg terug naar het hotel aflegden.

Blijf goed op de hoogte van de verrichtingen van PEC Zwolle in Mijas door onze clubwatcher Johan Inan op instagram te volgen.