Een nieuw gezicht, maar komt PEC Zwolle na de winterstop ook compacter voor de dag?

VIDEOMet tactische omzettingen, nieuwe basisspelers en een defensievere mindset wil trainer John Stegeman in Mijas een stugger en stabieler PEC Zwolle creëren voor de tweede competitiehelft.

Dat PEC een ander gezicht krijgt in 2020, is niet zo verwonderlijk nu de overbodig verklaarde Darryl Lachman en Rick Dekker uit de basis verdwijnen. Het duo maakte op de eerste trainingsdag ondanks het slechtnieuwsgesprek vrijdag een goede en gretige indruk, maar komt niet in aanmerking voor een nieuw contract en keert hoogstwaarschijnlijk ook niet terug in het elftal van Stegeman.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.