Jarno Westerman komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie voor PEC. De jonge aanvaller brak op de eerste training van het nieuwe jaar zijn middenvoetsbeentje en ontbreekt daardoor ook in Mijas.
Volledig scherm
Jarno Westerman komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie voor PEC. De jonge aanvaller brak op de eerste training van het nieuwe jaar zijn middenvoetsbeentje en ontbreekt daardoor ook in Mijas. © BSR Agency

Jarno Westerman (17) breekt, daags voor eerste trainingskamp met PEC, middenvoetsbeentje

Jarno Westerman incasseerde een enorme klap in aanloop naar zijn eerste trainingskamp met PEC Zwolle. De 17-jarige vleugelspits, die dit seizoen debuteerde in de hoofdmacht, brak twee dagen voor zijn eerste buitenlandse trip met de eredivisionist zijn middenvoetsbeentje.

Dat gebeurde tijdens een positiespel, aan het eind van de eerste training in het nieuwe jaar vrijdag. Zonder tegenstander in de buurt verstapte de uit Dedemsvaart afkomstige aanvaller zich. Westerman voelde onmiddellijk dat het niet goed zat.

Onderzoek wees niet veel later uit dat hij een botje in zijn rechtervoet had gebroken. Daardoor staat de talentvolle rechtsbuiten, die vorig jaar een profcontract signeerde, maanden buitenspel en ziet hij zijn eerste trainingskamp in Mijas in rook opgaan.

Doué en Bajselmani

Niet alleen Westerman haakte op het laatste moment af. Ook Marc-Olivier Doué ontbreekt in Mijas, terwijl hij aanvankelijk wel op de lijst stond. De Franse verdediger raakte eveneens tijdens de eerste sessie van 2020 geblesseerd. Zijn kwetsuur is minder ernstig, waardoor Doué in Zwolle alweer werkte aan zijn herstel. 

Dat geldt ook voor Destan Bajselmani. De rechtsback begon dit seizoen tegen Heerenveen in de basis, maar raakte in december in een onderlinge oefenwedstrijd geblesseerd. Ook hij werkt in het stadion aan zijn herstel. Zowel Westerman, Doué als Bajselmani werken, ondanks hun eerste minuten in de eredivisie dit seizoen, hun wedstrijden voornamelijk bij Jong PEC af.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.