Kersverse vader Gustavo Hamer slaat het trainingskamp van PEC Zwolle in Zuid-Spanje over en traint de rest van de week met beloften van de club mee.
Volledig scherm
Kersverse vader Gustavo Hamer slaat het trainingskamp van PEC Zwolle in Zuid-Spanje over en traint de rest van de week met beloften van de club mee. © Henri van der Beek

Kersverse vader en PEC-middenvelder Hamer maakt geen vertraagde oversteek naar Mijas

Gustavo Hamer gaat definitief geen onderdeel uitmaken van het trainingskamp van PEC Zwolle in Spanje. De middenvelder, die maandagmorgen vader werd, blijft bij zijn pasgeboren zoontje Thiago in Zwolle.

PEC maakte dinsdagavond bekend dat Hamer niet meer naar Mijas reist voor het winterkamp van de hoofdmacht en de rest van de week in Zwolle met de beloften zal meetrainen. Waarom Hamer niet alsnog een deel van het trainingskamp en eventueel de oefenduels met Zulte Waregem en Standard Luik meepikt, is niet duidelijk.

Trainer John Stegeman gaf Hamer toestemming om in Nederland achter te blijven om zijn eerste zoon na diens geboorte in de armen te kunnen sluiten, ook als de smaakmaker daarvoor het trainingskamp naar Spanje moest missen. 

Wel hield de coach de mogelijkheid tot een vertraagde oversteek open. Die hoop koesterde de technische staf nog wel toen maandagmiddag, op de eerste trainingsdag, bleek dat Thiago Johannes Hamer die morgen het levenslicht had gezien.

PEC oefent vrijdag twee tegen de Belgische subtoppers Zulte Waregem en Standard Luik en reist zaterdagmiddag terug naar Zwolle, waar op vrijdag 17 januari de competitie wordt hervat tegen FC Utrecht.