PEC arriveert op Spaanse bodem; 27 spelers ingecheckt in La Cala Resort

VIDEOPEC Zwolle is gearriveerd in Mijas. Selectie en staf landden zondagmiddag rond 15.30 uur op Malaga Airport en betraden ruim een half uur later La Cala Resort, de verblijfplaats komende week.

Het is de vijfde opeenvolgende keer dat PEC Zwolle een trainingskamp belegt in Mijas, in de Zuid-Spaanse provincie Andalusië. Dit jaar bereidt de eredivisionist zich met 27 spelers voor op de tweede competitiehelft, die op 17 januari van start gaat in eigen huis tegen FC Utrecht.

De degradatiekandidaat doet dat de komende week met 27 spelers, waaronder jeugdspelers Rav van den Berg (15) (foto) en Daijiro Chirino (17). Ook aanvoerder Bram van Polen, die herstellende is van een enkelblessure, maakt onderdeel uit van de grote groep.

Rav van den Berg (15, links) en Pelle Clement zetten voet op Spaanse bodem. De spelers van PEC Zwolle bereiden zich komende week in Mijas voor op de tweede helft van de competitie.
Volledig scherm
Rav van den Berg (15, links) en Pelle Clement zetten voet op Spaanse bodem. De spelers van PEC Zwolle bereiden zich komende week in Mijas voor op de tweede helft van de competitie. © BSR Agency

Geen Hamer en Bruns

Dat geldt niet voor Gustavo Hamer. Hij kan elk moment vader worden. Wie ook ontbreekt, is Thomas Bruns. De van Vitesse gehuurde middenvelder maakt geen aanspraak meer op speeltijd en is daarom niet opgenomen in de selectie voor het trainingskamp.

De voorbereiding in Spanje begint maandagmorgen, als de eerste van acht trainingssessies gepland staat. PEC keert zaterdag 11 januari, een dag na de oefenduels met Zulte Waregem en Standard Luik, huiswaarts.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.