Standard Luik is op 10 januari de tegenstander in een oefenwedstrijd van PEC Zwolle in het Zuid-Spaanse Mijas,
Volledig scherm
Standard Luik is op 10 januari de tegenstander in een oefenwedstrijd van PEC Zwolle in het Zuid-Spaanse Mijas, © Martijn van Reeden

PEC oefent in Zuid-Spanje tegen Standard Luik en speurt naar extra oefenpartner

PEC Zwolle oefent op 10 januari, tijdens het trainingskamp in het Zuid-Spaanse Mijas, tegen Standard Luik.

Dat heeft Adriaan Visser in zijn column op de website van de club bekendgemaakt. De voorzitter sluit niet uit dat de eredivisionist in Mijas, waar PEC van 5 tot 11 januari de tenten opslaat ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, nog een vriendschappelijke wedstrijd zal afwerken. 

De Zwolse degradatiekandidaat hervat op vrijdag 17 januari het eredivisieseizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.