Thomas Bruns wordt voor een jaar gehuurd van Vitesse, maar gaat PEC halverwege de uitleenperiode waarschijnlijk al verlaten.
Volledig scherm
Thomas Bruns wordt voor een jaar gehuurd van Vitesse, maar gaat PEC halverwege de uitleenperiode waarschijnlijk al verlaten. © BSR Agency

PEC reist zonder Bruns af naar Mijas; ook Dekker en Lachman mogen deze maand vertrekken

Rick Dekker, Darryl Lachman en Thomas Bruns mogen PEC Zwolle deze maand nog verlaten. Laatstgenoemde reist zondag ook niet mee naar Zuid-Spanje, waar de eredivisionist volgende week voorbereidingen op de tweede seizoenshelft treft.

Het trio kreeg het slechte nieuws vrijdag op de eerste trainingsdag van het nieuwe jaar te horen. Vooral voor Lachman en Dekker was de mededeling een hard gelag. Zij dienden PEC meerdere jaren en sloten de eerste seizoenshelft bovendien af als basiskracht.

De clubleiding heeft beide spelers echter te kennen gegeven dat zij niet in aanmerking komen voor een verlenging van hun aflopende contract en daarom deze maand al mogen uitzien naar een nieuw avontuur. Op die manier hoopt degradatiekandidaat PEC ook ruimte te creëren voor een versterking.

Lachman en Dekker stevenden in de zomer al af op een voortijdige breuk. Mede door een volle ziekenboeg bleven zij in Zwolle en deed trainer John Stegeman nog veelvuldig een beroep op mandekker en de controleur.

Bruns

Dat geldt niet voor Bruns. Hij werd in augustus gehaald als de gewenste karakterspeler, begon ook nog wel in de basis maar belandde vrij snel weer op de bank. De van Vitesse gehuurde middenvelder maakt nauwelijks nog aanspraak op speeltijd, ook omdat de jonge Dean Huiberts hem voorbij is gestreefd in de pikorde.

PEC heeft de overbodig geworden middenvelder daarom te kennen gegeven dat hij de club deze maand nog mag verlaten en ook niet tot de selectie behoort waarmee de laagvlieger afreist naar Spanje. De Wierdenaar moet zijn conditie op peil houden bij de beloften van de club. Dekker en Lachman maken wel onderdeel uit van de groep die zich volgende week in het Zuid-Spaanse Mijas voorbereidt op de tweede seizoenshelft.

Aan het huwelijk tussen PEC Zwolle en Rick Dekker gaat na bijna zes jaar een eind komen. Het aflopende contract van de controleur wordt niet verlengd. Ook Darryl Lachman (achtergrond) mag om die reden deze maand nog vertrekken bij de degradatiekandidaat.
Volledig scherm
Aan het huwelijk tussen PEC Zwolle en Rick Dekker gaat na bijna zes jaar een eind komen. Het aflopende contract van de controleur wordt niet verlengd. Ook Darryl Lachman (achtergrond) mag om die reden deze maand nog vertrekken bij de degradatiekandidaat. © BSR Agency