Spelers van PEC op het vliegveld van Malaga. De selectie keerde zaterdagavond terug in Zwolle na het jaarlijkse winterkamp in de Spaanse provincie Andalusië.
Volledig scherm
Spelers van PEC op het vliegveld van Malaga. De selectie keerde zaterdagavond terug in Zwolle na het jaarlijkse winterkamp in de Spaanse provincie Andalusië. © BSR Agency

PEC terug in Zwolle na vijfde opeenvolgende trainingskamp in Spaanse Mijas

PEC Zwolle is weer terug uit Spanje. Spelers en stafleden arriveerden zaterdagavond even voor tienen bij het stadion, waar maandag de voorbereidingen op de tweede competitiehelft worden hervat.

Die trof de eredivisieclub de afgelopen week in het Zuid-Spaanse Mijas. PEC betrok voor het vijfde opeenvolgende jaar La Cala Resort. Daar trainde de laagvlieger 8 keer. De ploeg van trainer John Stegeman werkte in Andalusië bovendien twee oefenduels af. Die gingen tegen het Belgische Zulte Waregem (1-3) en Standard Luik (0-2) verloren.

Dat gebeurde in een nieuwe samenstelling. Stegeman besloot het roer om te gooien en over te schakelen op een soort 5-3-2-formatie, nadat PEC voor de winterstop veel en gemakkelijk tegengoals incasseerde. Kersverse vader Gustavo Hamer ontbrak in Mijas, terwijl Thomas Lam, Bram van Polen en Pelle Clement in Spanje herstelden van lichte blessures.

PEC verliet La Cala zaterdagmiddag rond 13.30 uur. Drie uur later begon de vliegreis naar Schiphol. Even voor achten zetten spelers en stafleden weer voet op Nederlandse bodem, om twee uur later met de bus in Zwolle te arriveren. Daar hervat PEC vrijdag de strijd tegen degradatie tegen FC Utrecht.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.