Thomas Lam (links) ontbreekt tegen Belgen, waar Pelle Clement wel fit genoeg is om in actie te komen in oefenduels van PEC Zwolle tijdens het trainingskamp in het Spaanse Mijas.
Volledig scherm
Thomas Lam (links) ontbreekt tegen Belgen, waar Pelle Clement wel fit genoeg is om in actie te komen in oefenduels van PEC Zwolle tijdens het trainingskamp in het Spaanse Mijas. © BSR Agency

PEC treedt met Clement, maar zonder Lam aan tegen Belgische subtoppers

VIDEOThomas Lam ontbreekt in de generale repetities van PEC Zwolle tegen Zulte Waregem en Standard Luik vrijdag in Zuid-Spanje. Pelle Clement is wel van de partij tegen de Belgische subtoppers.

Lam ondervindt nog te veel hinder van de voetblessure die hij maandagmiddag tijdens het trainingskamp in Mijas opliep. De centrale verdediger trainde door het kwetsuur donderdag nog apart van de groep.

In het krachthonk werd Lam vergezeld door Clement, Mustafa Saymak, Etiënne Reijnen en Bram van Polen. Laatstgenoemde komt zowel tegen Zulte Waregem als tegen Standard Luik daarna niet in actie. De kans dat de aanvoerder tegen FC Utrecht op 17 januari, als de eredivisie wordt hervat in Zwolle, wel van de partij is, is ook nihil.

Saymak en Reijnen trainden uit voorzorg in de fitnessruimte van La Cala Resort. Zij zijn vrijdag inzetbaar in de oefenduels. Dat geldt ook voor Clement, achter wiens naam nog een vraagteken stond omdat hij zich eerder deze week verstapte en daar enkelklachten aan overhield.

De verwachting is dat John Stegeman tegen Zulte Waregem in Mijas (13.00 uur) en Standard Luik in Coin (16.30 uur) twee volledig verschillende teams aan de aftrap laat verschijnen.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.