Gabi Caschili.
Volledig scherm
Gabi Caschili. © BSR Agency

PEC Zwolle haalt 16-jarige talenten Caschili en Lagsir naar trainingskamp in Spanje

Gabi Caschili en Samir Lagsir, twee 16-jarige jeugdspelers van PEC Zwolle, voegen zich woensdag bij het eerste elftal in Mijas. 

Caschili en Lagsir vliegen vandaag (woensdag) naar Mijas om de komende dagen mee te trainen met de hoofdmacht van PEC Zwolle. Donderdag staan beide jeugdvoetballers, uitkomend in de O17, voor het eerst op het veld in Zuid-Spanje.

Beide internationals treffen in Mijas hun ploeggenoot Rav van den Berg, die er al vanaf het begin bij is. Caschili en Lagsir worden ingevlogen, omdat de selectie van PEC Zwolle door blessures en de absentie van Gustavo Hamer (vader geworden) niet compleet is. 

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.