Gustavo Hamer wordt begin januari vader, waardoor hij het trainingskamp van PEC Zwolle in Mijas (5-11 januari) mogelijk laat schieten.
Volledig scherm
Gustavo Hamer wordt begin januari vader, waardoor hij het trainingskamp van PEC Zwolle in Mijas (5-11 januari) mogelijk laat schieten. © BSR Agency

PEC Zwolle mogelijk zonder aanstaande vader Gustavo Hamer op trainingskamp naar Spanje

Gustavo Hamer reist mogelijk niet af naar Zuid-Spanje, waar PEC Zwolle in het nieuwe jaar aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft begint. De controleur hoeft zich van trainer John Stegeman niet te melden voor hij zijn eerste kind in de armen heeft gesloten.

,,Gustavo wordt voor het eerst vader", legde Stegeman uit. ,,Hij en zijn vriendin verwachten de kleine aan het begin van het nieuwe jaar. Dat is een bijzondere gebeurtenis voor hem en ik heb hem gezegd dat hij daar wat mij betreft bij is. Daar was hij blij mee. We hebben nu afgesproken dat hij alleen met ons in het vliegtuig stapt als hij op 5 januari al vader is geworden. Wat ook kan, is dat hij later aansluit.”

Eerder winterstop

Voor Hamer eindigt de winterstop mogelijk niet alleen later, hij sluit het voetbaljaar ook eerder af. De smaakmaker van PEC liet tegen VVV tegen zijn vijfde gele kaart aan, waardoor de smaakmaker geschorst is voor de laatste competitiewedstrijd van 2019, zaterdag, uit bij PSV.

Spelers en stafleden van PEC stappen op 5 januari in het vliegtuig naar Spanje. De degradatiekandidaat belegt net als in voorgaande jaren een trainingskamp in Mijas, waar tot 11 januari voorbereidingen getroffen worden op de tweede seizoenshelft. PEC hervat de eredivisie een week later, op 17 januari, met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.