Rav van den Berg (15) gaat met PEC Zwolle mee op trainingskamp, naar Mijas in Spanje.
Volledig scherm
Rav van den Berg (15) gaat met PEC Zwolle mee op trainingskamp, naar Mijas in Spanje. © PEC Zwolle / Martijn Kleingeerts

PEC Zwolle neemt Rav (15), het broertje van Sepp van den Berg, mee naar Spanje

Rav van den Berg gaat met PEC Zwolle op trainingskamp. Het 15-jarige broertje van Liverpool-speler Sepp is door trainer John Stegeman opgenomen in de selectie waarmee komende week in het Zuid-Spaanse Mijas voorbereidingen getroffen worden op de tweede seizoenshelft.

Van den Berg is speler van PEC Zwolle O17 en staat binnen de club te boek als één van de grootste talenten. Afgelopen zomer werd de centrale verdediger al in verband gebracht met een overstap naar een Nederlandse topclub. Van den Berg bleef bij PEC, waar zijn broer Sepp de overstap maakte naar Champions League-winnaar Liverpool. Vorige maand mocht jeugdinternational Van den Berg al opdraven in een onderlinge wedstrijd tussen reserves van de hoofdmacht en beloften van PEC.

Ruiken aan het grote werk

Naast Van den Berg gaat ook Daijiro Chirino in Mijas ruiken aan het grote werk. De vleugelverdediger, die zijn meeste wedstrijden voor PEC O19 speelt, trainde het afgelopen half jaar vaker mee met het eerste elftal. In het oefenduel met FC Köln in november liet Stegeman de 17-jarige Chirino invallen.

Naast de twee jeugdspelers reizen ook beloften Jarni Koorman, Thomas van den Belt, Jarno Westerman, Marc-Olivier Doué en Anthony Dekono met PEC mee naar Zuid-Spanje. De degradatiekandidaat belegt vanaf zondag een trainingskamp in Mijas, waar oefenduels met Zulte Waregem en Standard Luik onderdeel van uitmaken.

Hamer en Van Polen

Of Gustavo Hamer en Bram van Polen tegen de Belgische clubs meedoen, valt nog te bezien. Aanvoerder Van Polen trainde vrijdag, tijdens de eerste sessie van het jaar, apart van de groep. Hij herstelt van een enkelblessure en stapt zondag ook in het vliegtuig.

Dat geldt hoogstwaarschijnlijk niet voor Hamer. De middenvelder verwacht binnen enkele dagen vader te worden en heeft van Stegeman toestemming gekregen om bij de geboorte van zijn zoon zijn. Hij traint dan - net als de overbodig geworden Thomas Bruns - met de beloften mee, al bestaat er nog wel een kans dat Hamer zich later als kersverse vader bij de groep voegt in Mijas.

Aanvoerder Bram van Polen, die herstelt van een enkelblessure, gaat voor de vijfde keer op rij met PEC Zwolle op trainingskamp in het Spaanse Mijas.
Volledig scherm
Aanvoerder Bram van Polen, die herstelt van een enkelblessure, gaat voor de vijfde keer op rij met PEC Zwolle op trainingskamp in het Spaanse Mijas. © BSR Agency