Gustavo Hamer vliegt na de geboorte van zijn zoon Thiago mogelijk alsnog over naar Spanje voor het trainingskamp van PEC Zwolle.
Volledig scherm
Gustavo Hamer vliegt na de geboorte van zijn zoon Thiago mogelijk alsnog over naar Spanje voor het trainingskamp van PEC Zwolle. © Henri van der Beek

PEC Zwolle-speler Gustavo Hamer vader van zoon: Thiago

Gustavo Hamer is vader geworden. Terwijl zijn teamgenoten van PEC Zwolle zich in Spanje voorbereidden op de tweede seizoenshelft, zag zijn zoon Thiago Johannes maandagmorgen het levenslicht.

Vanwege het aanstaande vaderschap kreeg Hamer van trainer John Stegeman toestemming om in Nederland te blijven en zijn pasgeboren baby in de armen te sluiten. Dat gebeurde maandagmorgen.

De smaakmaker van PEC Zwolle, geboren in Brazilië en op vroege leeftijd geadopteerd, liet eerder al doorschemeren met zijn vriendin Esmeralda een Portugees/Braziliaanse naam bedacht te hebben. De jongste Hamer luistert naar de naam Thiago.

De geboorte van Thiago Johannes Hamer is wellicht ook goed nieuws voor de staf. Omdat de baby vroeg tijdens het trainingskamp geboren is, koesteren de trainers de hoop Hamer deze week nog in het Zuid-Spaanse Mijas te kunnen verwelkomen, ook om de basisspeler tijdens de generale repetities voor de eredivisiehervatting tegen FC Utrecht op 17 januari nog in te kunnen zetten.

PEC oefent vrijdag in Andalusië tegen het Belgische Zulte Waregem en Standard Luik. Of Hamer dan meedoet, wordt later duidelijk als trainer Stegeman contact heeft gehad met de middenvelder, die bovendien kan bijtekenen in Zwolle.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.