Pelle Clement ziet Mijas als kuuroord voor wankel PEC: ‘De sleutel ligt voor ons hier en niet op het veld’

VIDEOEen jaar nadat Pelle Clement zich in Zuid-Spanje voor het eerst bij PEC Zwolle meldde, gaat hij daar als 23-jarige aanvoerder voorop in het verdrijven van de degradatiespook. ,,Doordat het niet aan onze voetbalkwaliteiten ligt, is het kantelpunt heel dichtbij.”

Hij herinnert het zich als de dag van gisteren: Pelle Clement landde, vanuit Londen, tien minuten na zijn nieuwe teamgenoten op Malaga Airport. Hij plukte zijn koffer van de bagageband en slenterde naar de bus waar nieuwe kompanen wachtten. ,,Best spannend was dat, want ik was ook in mijn eentje”, weet Clement, die fit genoeg is om mee te doen in de generale repetities tegen Zulte Waregem en Standard Luik vrijdag in Andalusië.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.