Erben Wennemars, performance coach bij PEC Zwolle, in gesprek met middenvelder Pelle Clement. De oud-schaatser heeft zich ook in Mijas bij de eredivisionist gevoegd.
Volledig scherm
Erben Wennemars, performance coach bij PEC Zwolle, in gesprek met middenvelder Pelle Clement. De oud-schaatser heeft zich ook in Mijas bij de eredivisionist gevoegd. © Henri van der Beek

Performance coach Wennemars voegt zich bij PEC in Spanje: Preses en sponsoren pakken koffers in

VIDEOErben Wennemars is gearriveerd in Mijas. De oud-schaatser uit Dalfsen die tegenwoordig op part-time-basis als performance coach aan PEC verbonden is, bekeek de training van de eredivisionist dinsdagochtend en gaat de komende dagen waar nodig met spelers of stafleden in conclaaf.

Wennemars meldde zich niet alleen in La Cala Resort. Hij werd vergezeld door Daan Ruiter, die ook als mental coach aan PEC verbonden is. Zij arriveerden dinsdagmorgen op Malaga Airport en woonden de ochtendsessie van de ploeg in Mijas bij. 

Wennemars en Ruiter pakken een paar dagen van het trainingskamp mee om de verrichtingen van de degradatiekandidaat te observeren en te analyseren. Ook voeren zij net als in Zwolle gesprekken met verschillende spelers en stafleden.

Voorzitter en sponsoren sluiten woensdag aan

Daarmee is PEC nog niet compleet. Woensdag vliegt een grote groep, bestaande uit onder meer voorzitter Adriaan Visser en een kleine dertigtal sponsoren over. De business partners van de club verblijven in Malaga maar zullen La Cala aandoen om een potje te golfen en vrijdag, tijdens de oefenduels van PEC in Mijas en in het Jose Burgos Stadion in Coin, een glimp van de selectie op te vangen.

Het bezoek van de sponsoren aan trainingskampen is bij de meeste eredivisieclubs een traditie. PEC bezoekt La Cala Resort in Mijas voor het vijfde jaar op rij. Even vaak vlogen sponsoren over. Zoals elk jaar staat voor staf en selectie ook aan het eind van dit winterkamp een diner met de meegereisde geldschieters op het programma.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.