Spitsuur in Zuid-Spanje: PEC doopt biljartlaken in gigantisch La Cala Resort

VIDEOPEC Zwolle is komende week in goed gezelschap in Andalusië. Tal van clubs uit binnen- en buitenland treffen in Zuid-Spanje voorbereidingen op de tweede seizoenshelft. In het vertrouwde La Cala Resort in Mijas is PEC dit jaar de enige en de eerste.

In tegenstelling tot vorig jaar, toen PEC het Franse Lens afloste, heeft dit jaar nog geen enkele club het voetbalveld in La Cala Resort betreden. Oftewel, de strakke vlakte wordt dit jaar door PEC gedoopt. En dat terwijl spelers en stafleden vorig jaar al behoorlijk te spreken waren over het veld.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.