John Stegeman, trainer van degradatiekandidaat PEC Zwolle: ,,Een conclusie die we in de winterstop getrokken hebben tijdens de evaluatie, is dat we naar meer defensieve stabiliteit toe moeten, simpelweg omdat voor de winterstop teveel goals tegen hebben gekregen.”
Volledig scherm
PREMIUM
John Stegeman, trainer van degradatiekandidaat PEC Zwolle: ,,Een conclusie die we in de winterstop getrokken hebben tijdens de evaluatie, is dat we naar meer defensieve stabiliteit toe moeten, simpelweg omdat voor de winterstop teveel goals tegen hebben gekregen.” © BSR Agency

Stegeman ‘best content’ na verlies tegen Luik: ‘Totaal niet het gevoel dat we bij oude moesten blijven’

VIDEOJohn Stegeman stapt zaterdagmiddag met een tevreden gevoel in het vliegtuig terug naar Nederland. ,,Het is een vruchtbare week geweest. Iedereen kent de ernst van de situatie", aldus de PEC Zwolle-coach die aan het eind van het trainingskamp in Mijas op meerdere onderwerpen inging.

Over de switch naar 5-3-2

,,We hebben in de winterstop goed geëvalueerd en daar een aantal conclusies aan verbonden. Eén daarvan is dat we op zoek moeten naar meer defensieve stabiliteit, simpelweg omdat voor de winterstop teveel goals tegen hebben gekregen. Ik geloof dat wij het meeste aantal schoten op doel tegen hebben gehad. Je wil ook niet dat je elke wedstrijd drie keer moet scoren om te winnen. Daarom hebben we gekozen voor deze formatie. Dit was een goed moment om daarmee te starten. We zijn begonnen met trainen en hebben daar ook steeds weer veel beelden bij laten zien. Het accent lag deze week daarom vooral op de verdedigende organisatie. Maandag gaan we verder en dan het is noodzaak om er nog meer stabiliteit en voetbal in te rammen. Dat gaan we nu met meer weerstand doen.”