Jarno Westerman gaat niet meer naar Spanje.
Volledig scherm
Jarno Westerman gaat niet meer naar Spanje. © BSR Agency

Westerman en Doué niet naar Spanje; Reijnders alsnog bij PEC-selectie

Vervelend nieuws voor Jarno Westerman en Marc-Olivier Doué: beide spelers van PEC Zwolle zijn geblesseerd en gaan niet met PEC Zwolle mee op trainingskamp naar Mijas. Eliano Reijnders is aangewezen als hun vervanger.

Vleugelaanvaller Westerman, die voor het eerst met PEC zou afreizen naar het zuiden van Spanje, en verdediger Doué hebben vrijdagmiddag tijdens de eerste training een blessure opgelopen.

Eliano Reijnders, die eerder nog te horen kreeg dat hij niet tot de selectie behoorde, mag nu alsnog zijn koffers pakken. De jonge middenvelder stapt zondag met zijn teamgenoten op het vliegtuig naar Malaga. PEC verblijft tot en met 11 januari in Mijas, waar het twee oefenduels zal afwerken.

Vrijdag werd al bekend dat Thomas Bruns niet meegaat naar Spanje. Dat geldt wel voor de pas 15-jarige Rav van den Berg, het broertje van Liverpool-verdediger Sepp. Naast Van den Berg gaat ook Daijiro Chirino (17), speler van PEC O19, in Mijas ruiken aan het grote werk. 

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.