Volledig scherm
De Werkgroep Zwartendijk liet zich ook vanavond nog eens horen met het lied 'Kampen, stuur bij!'. Foto: Ewoud ten Kleij

Groen licht bypass, besluit Reeve in 2016

KAMPEN - Een meerderheid van de gemeenteraad van Kampen stemt in met het ontwerpbestemmingsplan IJsseldelta-Zuid. Hierdoor is de weg definitief vrij voor de aanleg van de bypass van de IJssel, het Reevediep. Ook woningbouw in het gebied is nog niet van de baan.

In een drukbezochte gemeenteraadsvergadering hebben zich geen verrassingen voorgedaan. Het bestemmingsplan kan nu ter inzage worden gelegd. Het 'bypassdorp' Reeve blijft ook in leven. In 2016 wordt een definitief besluit over de bouw van de 1300 woningen genomen.

Volgens verwachting stemden coalitiepartijen CDA, PvdA, VVD en ChristenUnie allen in met het voorstel. De voltallige oppositie was tegen. Een GroenLinks-amendement om eigenlijk alle besluiten van tafel te halen werd door de fractie ingetrokken voor erover kon worden gestemd.

De Stichting Werkgroep Zwartendijk heeft jarenlang gestreden tegen de bypass en tegen woningbouw aan de westkant van de Zwartendijk. Leden van de groep en leden van oppositiepartijen heetten college, raadsleden en publiek vanavond welkom met het lied 'Kampen, stuur bij!', om het standpunt van de werkgroep nog eens te laten horen.